Matåret 2014 – enligt Google Trender

rudieAnnat, ReceptLämna en kommentar

Skärmavbild 2015-01-25 kl. 13.48.10

Så här några veckor in på det nya året fick jag för mig att kolla vilka sökord inom ämnet mat som toppat året. Vissa saker kände jag igen väldigt väl men andra inte, så jag tänkte att dt säkert finns fler som är lite nyfikna på om man missat bekantskapen med några storslagna matfenomen som kunde bjuda på trevliga upplevelser. … Read More

TED-talks för matinspiration

rudieAnnat, MatglädjeLämna en kommentar

Skärmavbild 2015-01-25 kl. 13.27.17

Matinspiration kan man aldrig få för mycket av. Å det finns många intressanta perspektiv på mat och ätande som kan få oss att tänka efter lite extra när vi planerar vad vi ska servera på tallriken. Idag tänkte jag tipsa om inspiration kring hur vi äter och vad vi äter från ett mer samhälleligt perspektiv. Känner du till forumet TED, … Read More

Till hetväggens försvar

rudieMatglädjeLämna en kommentar

matstilleben_rudiethefoodie-9251

Hetvägg – fenomenet att man låter en semla sjunka ner i en tallrik med varm mjölk precis innan man serverar den – tycks väcka starka känslor. Varje år känns det som jag mer eller mindre frivilligt blandas in i diskussioner om denna behandling av semlor är god, lämpligt eller ens accepterbar. Om det är gott eller inte är ju upp … Read More

Om Rudie the foodie

rudieAnnatLämna en kommentar

matstilleben_rudiethefoodie-9182

Mat är fantastiskt. Hur många andra glädjeämnen får och till och med MÅSTE man utöva 3 gånger om dagen? Att inte göra det mesta och bästa av att äta är rent av oansvarigt. Förbannat slöseri med potential. När det är så enkelt! Lite extra kärlek och fokus är allt som krävs. Mat är bränsle/hälsa. Du kan inte äta vad som … Read More