Mark Bittman – What is wrong with the food we eat

rudieMat & etik, Mat & hälsa, Mat & miljöLämna en kommentar

I den här posten kommer en föreläsning med Mark Bittman, kockboksförfattare och matjournalist som jobbat länge på The New York Times. Bittman är en stor förespråkare för att äta mer växtbaserat och han beskriver här sin syn på och problemen med hur vi äter och hur utvecklingen gått från lokalt och naturligt till industriellt och kemiskt. Han talar utifrån ett amerikanskt perspektiv, men man känner igen sig väl ändå. Insiktsfullt och tankeväckande.

New York Times matskribent Mark Bittman gör ett utmärkt inlägg om ur fel vi hamnat när det gäller det vi äter i västvärlden. I vanlig ordning är det ett USA-perspektiv på detta, men tankarna gäller för oss alla. Han ger också en känga till stämpeln ”organic” som används brett inom marknadsföringen av mat för att få oss konsumenter att tro att det är ett helt naturligt och miljövänligt alternativ. Det spelar det inte så stor roll för miljön om något är ”organiskt” om det föds upp på ett ställe, packas in i massa plastmaterial på ett annat, kyls ned och färdas tusentals mil innan du lägger det i din varukorg. Så rådet är att tänka mer som en ”locavore” när du har möjlighet. Stormarknadens dignande valmöjligheter är lockande, men de kommer med ett högt pris.

Maecenas faucibus mollis interdum. Maecenas faucibus mollis interdum. Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.Mr. WordPress

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *