Matåret 2014 – enligt Google Trender

rudieAnnat, ReceptLämna en kommentar

Skärmavbild 2015-01-25 kl. 13.48.10

Så här några veckor in på det nya året fick jag för mig att kolla vilka sökord inom ämnet mat som toppat året. Vissa saker kände jag igen väldigt väl men andra inte, så jag tänkte att dt säkert finns fler som är lite nyfikna på om man missat bekantskapen med några storslagna matfenomen som kunde bjuda på trevliga upplevelser. Så här kommer listan på mat-orden där jag för varje maträtt länkar vidare till var du kan läsa mer om dem.

1 Chiapudding
Hälsosam pudding med Chiafrön var en stor snackis på hälsobloggar under 2014. Här är 10 recept på chiapudding från olika bloggar.

2 Gremolata
Gremolata är en klassisk italiensk topping av rivet citronskal, persilja och vitlök. Den är ett känt tillbehör till rätten Osso Bucco (yum) men kan användas till väldigt mycket eftersom den ger syra och fräshör till tunga, stabbiga och feta rätter. Snyggt blir det också att strössla över rätter. Recept behövs inte – riv skalet av en citron, blanda med 1 dl hackad persilja och 2 finhackade vitlöksklyftor. Bam!

3 Pulled chicken
2014 var året då vi började dra isär vårt kött på allvar och så även kyckling, med fördelen att kunna kapa lite tid i processen. Passar mycket bra för långkok och crockpot recept. Här är en variant på pulled chicken som serveras med tunnbröd och chilisås.

4 Pulled beef
Att både tredje och fjärdeplatsen norpats av utdraget kött tyder på att det finns storhet att hämta här. Orginalet, pulled pork, som startade trenden må vara ”so last year” men tål ändå att påminnas om gång på gång. Här är ett recept på pulled beef som säkert funkar för både fläsk och nöt. Och här pulled pork á la Jamie Oliver.

5 Chokladmarkis
Denna söta och maffiga chokladbakelse med mörk choklad frestade visst mångas gommar under 2014. Här är ett recept på Chokladmarkis som låter smaskigt, från Allt om mat.

6 Lövbiffsgryta
Hm, känns väldigt ospecifikt för att ligga som nummer sex på listan över mest sökt på under 2014. Om någon har en aning om vad det kan vara som gjort detta sökord så populärt, dela gärna. Här är ett recept på en lövbitsgryta med äpple och pepparrot som lät god i alla fall.

7 Corneflakeskakor
Söker man på detta får man upp recept på vad som tycks vara en blandning av godis och kaka. Den här varianten såg fin ut. Min association på cornflakeskaka gick dock direkt till barndomens bästa småkaka – Drömmen, som mamma gjorde med cornflakes i. Här hittade jag ett liknande recept på cornflakesdrömmar. Åh, kanske ska man slänga ihop en laddning nu direkt!

Så där ja. Matåret 2014 runt enligt google trender.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *