Om Rudie the foodie

rudieAnnatLämna en kommentar

matstilleben_rudiethefoodie-9182

Mat är fantastiskt.
Hur många andra glädjeämnen får och till och med MÅSTE man utöva 3 gånger om dagen?
Att inte göra det mesta och bästa av att äta är rent av oansvarigt. Förbannat slöseri med potential. När det är så enkelt! Lite extra kärlek och fokus är allt som krävs.

Mat är bränsle/hälsa.
Du kan inte äta vad som helst i obegränsade mängder ofta. Jag beklagar. Mer än du tror. Vi behöver hitta ett bränslesystem som håller kropp och knopp friska så länge vi bara kan. Å vi behöver ett sunt förhållningssätt som låter oss njuta maximalt utan att matintresset går överstyr.

Mat är påverkan.
När du äter tar du ställning – dina val påverkar miljön, matindustrins utveckling och hur du ser på matindustrins behandling av djur. Jag är inte vegetarian. Åtminstone inte ännu. Men alla tar sina strider och gör sina val. Men du påverkar oavsett du vill eller inte.

Det här är ingen receptblogg.
Det är en inspirationskälla för mat och dryck som uppmanar dig till att reflektera aktivt över vad du stoppar i dig. Både för att det är gott och för att det påverkar så mycket annat.
Här samsas matporr och tips för att lyfta din matlagning till nya höjder med mathälsofrågor, diskussioner om olika dieter och etiska frågor för den mat du väljer. Sen om ett och annat recept råkar smyga sig in också så mål väl det vara hänt.

Å vem är jag, Rudie the foodie? 
Se mig som en hednisk matmissionär, som vill få dig att slå upp ögonen när du vaknar och tänka ”Hurra, undrar vad jag ska få äta för gott idag”. Vars favoriträtt vid sju års ålder var escargo (sniglar i vitlökssmör) men som i vuxen ålder tampas med att få ihop det på alla plan – sunt, gott och etiskt.

Jag läser om och pratar mycket om mat framför allt för att det gott. Jag är inte utbildad, jag är inte vegetarian eller förespråkare för någon särskild diet. Jag vill bara bli bättre på att välja rätt saker att stoppa i mig och vill ha ett liv fullt med spännande matupplevelser. Och 80/20-regeln gillar jag skarpt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *